Που βρίσκονται τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου;

Κέιπ Τάουν, Μαλδίβες και Ζερμάτ καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της λίστας του agoda.com – στο νούμερο επτά η δική μας Σαντορίνη.

Μήπως ψάχνετε πού στον πλανήτη θα εκδράμετε τη χρονιά που μας έρχεται; Αν ναι, αρχίστε να μελετάτε τις λίστες που στη… δύση του 2014 αρχίζουν σιγά-σιγά να βγαίνουν στη δημοσιότητα με τα καλύτερα ξενοδοχεία, βουνά, παραλίες, πάρκα, city break, ταξίδια με τρένο και ό,τι άλλο βάλει ο νους.

Είναι βέβαιο ότι κάτι θα βρείτε να σας εμπνεύσει! Η λίστα που ακολουθεί βασίζεται στις κριτικές 7 εκατομμυρίων χρηστών-πελατών της μεγάλης διαδικτυακής πλατφόρμας εύρεσης και ενοικίασης ξενοδοχείων agoda.com και ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Διαμορφώθηκε δε από τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν από τους παραπάνω χρήστες οι μικρές και μεγάλες πόλεις και χωριά, που διαθέτουν από 100 ξενοδοχεία και πάνω – μετά το πέρας της διαμονής τους στο εκάστοτε ξενοδοχείο του κάθε προορισμού.

Ακούγεται κάπως περίπλοκο και ίσως να είναι. Αυτό που σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον, πάντως, είναι η τελική κατάταξη, σύμφωνα με την οποία η πόλη-προορισμός με την καλύτερη ξενοδοχειακή υποδομή είναι το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, ενώ ακολουθούν οι Μαλδίβες, το Ζερμάτ της Ελβετίας, το Κουινστάουν της Νέας Ζηλανδίας και οι Σεϋχέλλες. Στην έκτη θέση της λίστας φιγουράρει η Βουδαπέστη και στην έβδομη η δική μας Σαντορίνη (η Κρήτη βρίσκεται επίσης στη 12η θέση), ενώ η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με την πανέμορφη Μπριζ του Βελγίου, το Γκντανσκ της Πολωνίας και το Χόι Αν του Βιετνάμ.

 

Πηγή: Καθημερινή