Πουλήθηκε το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα

Γεγονός αποτελεί η πώληση του σπιτιού όπου γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητής, Κωστής Παλαμάς, στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα.

 

Οι υπογραφές έπεσαν και πλέον το πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο ανήκει στον Πατρινό επιχειρηματία Θανάση Στεφανόπουλο, ο οποίος δραστηριοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Το σπίτι, που είχε μείνει αναξιοποίητο, δεν είχε καταφέρει να αγοράσει ο Δήμος, ούτε οι υπόλοιποι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Το θέμα είναι ότι οι χρόνιες προσπάθειες του Συλλόγων Καλών Τεχνών «Κωστής Παλαμάς» και των μελών του έπιασαν τόπο και το κτίριο θα αξιοποιηθεί, θυμίζοντας στους Πατρινούς και στους επισκέπτες της πόλης ότι εκεί γεννήθηκε μία από τις μεγαλύτερες μορφές της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας.

 

Μέσα στους όρους του συμβολαίου του αναφέρεται ότι το νεοκλασικό κτίριο θα μετατραπεί σε Μουσείο Ολυμπισμού, Τεχνών και Γραμμάτων και ότι θα παραχωρηθεί στον Σύλλογο Πατρινών Καλλιτεχνών.

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν εργασίες για την αναπαλαίωση και των ανακαίνιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του κτιρίου, χωρίς βέβαια να αλλοιωθεί η αρχιτεκτονική του αξία, καθώς εκτός από ότι αποτέλεσε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς, είναι ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά που έχουν απομείνει στο κέντρο της πόλης.

 

Οι εργασίες θα γίνουν υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού.

 

 

Πηγή: patrasevents.gr