Πού και πότε μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Θεσσαλονίκη

Σε κλειστούς χώρους θα γίνουν όλες ανεξαιρέτως οι κεντρικές πολιτικές συγκεντρώσεις των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη.

 

Πέρα από τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες, πρωτόγνωρες για προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα μιας και για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση οι εκλογές γίνονται στην καρδιά του χειμώνα, η επιλογή κλειστών χώρων επιβάλλεται και από το ότι ολοένα και λιγότεροι πολίτες προσέρχονται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

 

Το συνεδριακό κέντρο “I. Βελλίδης” είναι ο χώρος που επιλέγουν αρκετά κόμματα, ενώ ορισμένοι από τους πολιτικούς αρχηγούς προτιμούν χώρους μικρότερους ή και “ευέλικτους” (που αυξομειώνονται δηλαδή αναλόγως της προσέλευσης), καταφεύγοντας σε ξενοδοχεία ή στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Περισσότερο τολμηρός εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέλεξε το Παλέ ντε Σπορ.

 

Την αυλαία των κεντρικών προεκλογικών συγκεντρώσεων των πολιτικών αρχηγών άνοιξε την περασμένη Κυριακή ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επέλεξε τον κινηματογράφο “Ολύμπιον” για να μιλήσει στους φίλους του Ποταμιού. Ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε στο “I. Βελλίδης”, αυτήν τη φορά όχι ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά ως αρχηγός του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

 

Πλήθος συγκεντρώσεων προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, οι επικεφαλής του “συνασπισμού” “Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ”, Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος, θα μιλήσουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, χωρητικότητας μόλις 300 ατόμων.

 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 6.30, κάνει την κεντρική συγκέντρωσή του ο ΛΑΟΣ με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη. Η εκδήλωση θα γίνει στο “Porto Palace”, όπως συνηθίζει το συγκεκριμένο κόμμα. Την Κυριακή προγραμματίζονται τρεις συγκεντρώσεις.

 

Πρώτος θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 11.30 το πρωί, στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ. Θα ακολουθήσει στις 6.30 το απόγευμα ομιλία -η πρώτη του στη Θεσσαλονίκη- του προέδρου της “Τελείας” Απόστολου Γκλετσου στο “Holliday Inn”, ενώ μία ώρα αργότερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος θα μιλήσει στο “Μακεδονία Παλάς”.

Δύο πολιτικές συγκεντρώσεις θα γίνουν την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Παλέ Ντε Σπορ στις 7 το απόγευμα και μισή ώρα αργότερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στο “I. Βελλίδης”.

 

Τον κύκλο των πολιτικών συγκεντρώσεων θα κλείσει την Τετάρτη 21 Γενάρη ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα μιλήσει στις 7 το απόγευμα στο “I. Βελλίδης”.