«Πράσινο φως» για το σχέδιο ανάπτυξης του ΟΛΘ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

To προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης ενέκρινε χτες το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ, ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες να κατατεθεί προς έγκριση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο φάκελος τού master plan, σύμφωνα με τον νόμο 4150/2013.

Το master plan αποτυπώνει τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΟΛΘ ΑΕ για αύξηση της δυναμικότητας για την εξυπηρέτηση μεγαλύτερων πλοίων, την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και τη σύνδεση με την πόλη. Προβλέπει, επίσης, σημαντικό ύψος επενδύσεων σε υποδομές, εξοπλισμό και συστήματα διαχείρισης.

“Η εταιρεία Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ ΑΕ), με την υποβολή του φακέλου του master plan, θα αποκτήσει το πρώτο εγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο μεγάλου λιμένα στην Ελλάδα σύμφωνα με τις πιο υψηλές προδιαγραφές” υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Δημήτρης Μακρής, επισήμανε ότι ο αναπτυξιακός προσανατολισμός του σχεδίου δίνει τη δυνατότητα, μεσοπρόθεσμα, για αύξηση των θέσεων εργασίας με παράλληλη αύξηση του κύκλου εργασιών και λειτουργικής κερδοφορίας της εταιρείας.

Στόχος των περιγραφόμενων στο master plan είναι μεταξύ άλλων το λιμάνι της Θεσσαλονίκης “να ανέβει κατηγορία” (φτάνοντας στη μεσαία κατηγορία των ευρωπαϊκών λιμανιών). Eντός του Ιουλίου αναμένεται να κατατεθούν και οι δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση πακέτου μετοχών του ΟΛΘ.