Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΚΜ Π.Μπίλιας: «Δεν κληθήκαμε στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα επειδή ενοχλούν οι θέσεις μας για το Μετρό.»

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι επιτελείς του προφανώς έχουν ενοχληθεί από τις θέσεις του ΤΕΕ για το θέμα του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στη Βενιζέλου. Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα δέκα χρόνια που είμαι στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, ο θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας δεν προσκλήθηκε στη σύσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων!»

Τα παραπάνω δήλωσε στο RadioNorth 98.0Fm  o πρόεδρος του ΤΕΕ/ ΤΜΚ και αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» και τους δημοσιογράφους Ειρήνη Γκέλη και Βαγγέλη Στολάκη ο κ. Μπίλλιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είθισται κάθε φορά, και στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό και στην συνάντηση με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλούμαστε, να καταθέτουμε τις απόψεις μας για τα προβλήματα της Περιφέρειάς μας. Αυτή τη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι επιτελείς του δεν ήθελαν να μας καλέσουν.»

«Μας έστελναν από τον Αννά στο Καϊάφα», πρόσθεσε, ερωτηθείς τι του απάντησαν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού όταν επικοινώνησε μαζί τους.

Για τον σταθμό του Μετρό στην Βενιζέλου, όπως είπε ο κ. Μπίλλιαςτο ΤΕΕ/ΤΚΜ τάσσεται υπέρ της προτεινόμενης από τον πρωθυπουργό λύσης της απόσπασης και της επανατοποθέτησης. «Η άποψή μας δεν είναι καινούρια. Την έχουμε διατυπώσει από το 2013. Είχαμε διερευνήσει όλα τα ζητήματα, είχαμε συστήσει μια ομάδα ειδικών από αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς και μηχανολόγους και είχαμε δει το θέμα του σταθμού της Βενιζέλου. Εμείς πρώτοι απαντήσαμε στο δίλημμα: μετρό ή αρχαία και είπαμε και μετρό και αρχαία. Και ήδη από το 2013 το σύνολο των φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας είχε αποδεχτεί  σχεδόν την πρόταση μας!» ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: https://www.youtube.com/watch?v=eR4mcczvXDo