Προφυλακιστέοι οι δύο από τους 4 κατηγορούμενους του κυκλώματος εκβιαστών

Στη φυλακή οδηγούνται δύο εκ των 4 κατηγορουμένων που απολογήθηκαν σήμερα στους ανακριτές Διαφθοράς για τη μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών που είχε στρατηγείο τις φυλακές, ενώ οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

 

Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του, ο αλλοδαπός Ταουλάντ Φεϊζουλά, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλέκεται σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Μεταμόρφωση κατά την διάρκεια “παρακολούθησης” από μέλη της οργάνωσης του σπιτιού της εξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού, η οποία έδωσε στοιχεία στην Αστυνομία για την δράση του κυκλώματος.

Ο αλλοδαπός φέρεται, επίσης, να εμπλέκεται σε ληστεία στα Καλάβρυτα, καθώς εντοπίστηκε γενετικό υλικό του σε όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Επίσης προφυλάκιση αποφασίστηκε και για την κατηγορουμένη Ευριδίκη Χριστοδουλοπούλου, μητέρα παλιού συγκρατούμενου του Βλαστού, στην οποία ο βαρυποινίτης είχε δώσει εντολή να παραδώσει χρηματικό ποσό σε πρόσωπο με το οποίο συνεργαζόταν.

Στους άλλους δύο από τους κατηγορουμένους που απολογήθηκαν σήμερα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται για μία γυναίκα η οποία είχε παλαιότερα ερωτικό δεσμό με τον Βλαστό και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος φέρεται να εξυπηρετούσε την οργάνωση μεταφέροντας μηνύματα τού Βλαστού προς συγκεκριμένους “εύπορους” κρατούμενους τής ΣΤ’ πτέρυγας των φυλακών, τους οποίους ήθελε να εκβιάσει ο Βλαστός. Στον σωφρονιστικό υπάλληλο επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 10 χιλιάδων ευρώ.