Προφυλακίστηκαν οι 3 από τους 7 κατηγορούμενους για το κύκλωμα με τις πλαστές διαθήκες

Την ώρα που ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας που κατήρτιζε πλαστές διαθήκες, πρώην βουλευτής της ΝΔ, εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης τρεις από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Και οι τρεις απολογήθηκαν στον ανακριτή καθώς φέρονται, σύμφωνα με την κατηγορία, να είχαν ενεργό ρόλο στην υπόθεση των πλαστών διαθηκών τις οποίες συνέτασσε η σπείρα προκειμένου να καρπωθεί τις περιουσίες μοναχικών ανθρώπων μετά το θάνατο τους. Οι τέσσερις συγκατηγορούμενοι τους μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Πάντως, το ενδιαφέρον στρέφεται στον 80χρονο πρώην βουλευτή ο οποίο καταζητείται με δυο ακόμη άτομα. Ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής στην υπόθεση φρόντισε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια να κάνει γνωστή τη θέση του ότι αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση και πως πρόθεση του είναι να εμφανιστεί, σύντομα, ενώπιον των αρχών. 

Το κύκλωμα, στο οποίο εμπλέκονται σύμφωνα με τη δικογραφία 10 άτομα, φέρεται να πλαστογραφούσε διαθήκες και να «άρπαζε» ακίνητα από εύπορους ηλικιωμένους. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την κατηγορία, την τελευταία πενταετία τα μέλη του κυκλώματος ιδιοποιήθηκαν παράνομα δώδεκα ακίνητα συνολικής αξίας 1.3 εκατ. ευρώ.