Προκλητικός ο Φάρατζ: Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ

Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε ο ηγέτης του βρετανικού Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP), ο ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ ο οποίος προέβλεψε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τονίζοντας ότι έτσι θα υποτιμήσει το νόμισμά της και θα γίνει ελκυστικός τουριστικός προορισμός.

Μιλώντας στο ετήσιο τουριστικό συνέδριο ΙΤΤ στη Μάλτα, ο Φάρατζ δεσμεύτηκε μάλιστα να αγοράσει ένα «πακέτο» διακοπών στην Ελλάδα από βρετανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο όταν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη.

Χαρακτήρισε το ευρώ «καταστροφή» και είπε πως η Ελλάδα θα φύγει και θα επιστρέψει στη δραχμή.

«Θα υποστούν ραγδαία υποτίμηση, πιθανότατα της τάξης του 75%, και όλοι εσείς θα έχετε αρκετή δουλειά, διότι η Ελλάδα θα γίνει ο νούμερο ένα προορισμός διακοπών στον κόσμο». «Όταν συμβεί αυτό έχω δεσμευτεί δημόσια να πάω στο ταξιδιωτικό πρακτορείο της γειτονιάς μου και να κλείσω ένα πακέτο διακοπών με 7 διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα».

Ο Φάρατζ πρόσθεσε πως η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 28% από το 2008, ποσοστό που ξεπερνά το ρυθμό συρρίκνωσης 16% της βρετανικής οικονομίας μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που οδήγησε στη δημιουργία κράτους πρόνοιας και εθνικού συστήματος υγείας.

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία προοπτική οποιασδήποτε βελτίωσης επειδή η Μεσόγειος θα εισέλθει τώρα σε ένα αποπληθωριστικό σπιράλ», είπε.