Πρόοδο διαπιστώνει ο Ντάισελμπλουμ, την Τρίτη το EuroWorking Group

daiselmploum«Συμφωνία σε πολλά ζητήματα» και «καλή πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με το κουαρτέτο των πιστωτών διαπιστώνει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Τρίτη, δίνοντας επί της ουσίας μικρή παράταση για να υπάρξει συμφωνία στο ανοιχτό μέτωπο των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών.

«Καλωσορίζω την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των Θεσμών στις συζητήσεις για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων και στα μέτρα για τον χρηματοοικονομικό τομέα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το EuroWorking Group θα συνεδριάσει την Τρίτη προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τυχόν εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση.
Οι συζητήσεις μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του κουαρτέτου συνεχίζονται από το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς η 14ωρη διαπραγμάτευση του Σαββάτου ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα χωρίς αποτέλεσμα.

Βασικό «αγκάθι» παραμένουν τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ενώ υπάρχουν ακόμη ορισμένες λεπτομέρειες για να επέλθει συμφωνία στα υπόλοιπα ζητήματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων (μείωση τιμών στα γενόσημα φάρμακα κ.λπ.).