Προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού μέσα από τις δράσεις του Thessaloniki Food Festival

Το κουλούρι, η μπουγάτσα, τα τρίγωνα Πανοράματος, τα ντολμαδάκια γιαλαντζί και ο πατσάς θα κληθούν, μεταξύ άλλων γεύσεων, να σηκώσουν το γαστρονομικό “βάρος” και να βγάλουν την κουζίνα της Θεσσαλονίκης έξω από τα σύνορα, στην προσπάθεια να προσελκύσουν τουρίστες στην πόλη.

 

Από τον Οκτώβριο έως και τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επιθυμεί να προωθήσει τον γαστρονομικό τουρισμό εντός και εκτός της χώρας, με τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο του 3ου Thessaloniki Food Festival.

 

“Οι δράσεις του Thessaloniki Food Festival έχουν ως στόχο να αναδείξουν την πολυεθνική, πολυπολιτισμική κουζίνα της πόλης. Θέλουμε να βγούμε προς τα έξω και να παρουσιάσουμε τις συνταγές μας στο εξωτερικό. Σκεφτόμαστε να γνωρίσουν τις γεύσεις μας πόλεις όπως το Βελιγράδι, η Σμύρνη, το Λονδίνο, το Μόντρεαλ και η Νέα Υόρκη” δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας.

 

Το 3ο Thessaloniki Food Festival περιλαμβάνει επιπλέον την προώθηση του Γαστρονομικού Οδηγού, ενός ειδικού εντύπου με 13 αντιπροσωπευτικές συνταγές της τοπικής κουζίνας, την παρουσίαση των μπαχαρικών και των βοτάνων στις αγορές της πόλης Καπάνι και Μοδιάνο, αλλά και μαγειρέματα μαθητών, με τη βοήθεια σεφ μέσα στις σχολικές αίθουσες.

 

Επίσης, το διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως και 15 Δεκεμβρίου, θα υλοποιηθεί η δράση “Restaurants Weeks”, στο πλαίσιο της οποίας, σε συνεργασία με τα εστιατόρια της πόλης, θα προβάλλονται -ανά εβδομάδα- οι έθνικ κουζίνες της Θεσσαλονίκης (αρμενική, πολίτικη, ιταλική, κινεζική κ.ά.).

 

“Επιθυμία μας είναι να αναδείξουμε τα εξωτικά εστιατόρια της πόλης. Να εντάξουμε στις δράσεις μας όλα τα εστιατόρια με διαφορετική κουζίνα” επεσήμανε ο κ. Πέγκας.

 

Επίσης, το Thessaloniki Food Festival, προσαρμοσμένο στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, σχεδιάζει να διατηρήσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Στο πλαίσιο αυτό, στα πλάνα είναι ένα φιλανθρωπικό brunch με παρουσίαση ελληνικού πρωινού, όπου μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον Σύλλογο Παιδιών με Κυστική Ίνωση, ενώ σε συνεργασία με το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης θα μοιραστούν τα Χριστούγεννα τσουρεκάκια στα παιδιά του Ορφανοτροφείου “Μέλισσα”.