Προς λύση φαίνεται ότι ‘οδεύει’ το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης

Θετικές εξελίξεις καταγράφηκαν, σήμερα, στο θέμα της μεταφοράς χιλιάδων μαθητών, στο νομό Θεσσαλονίκης, από και προς τα σχολεία, καθώς ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς ενημέρωσε γονείς και μαθητές, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια, ότι, έχουν εκδοθεί τα πρώτα εντάλματα πληρωμών για τους λεωφορειούχους, οπότε αναμένεται από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν πάλι τα δρομολόγια.

 

Υπογράμμισε δε ότι, υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αποπληρωμή των παρελθόντων ετών. 

Οι λεωφορειούχοι (που σταμάτησαν να μεταφέρουν τους μαθητές διεκδικώντας δεδουλευμένα από το 2012), έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις και τη διαδικασία, είπε ο κ. Παππάς.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν γονείς και μαθητές σχολείων από όλο το νομό Θεσσαλονίκης και όπως είπε το μέλος της Ένωσης Γονέων δήμου Θέρμης Χρόνης Μακρίδης, την ερχόμενη Δευτέρα προγραμματίστηκε για τις 7 το απόγευμα συνεδρίαση των συλλόγων γονέων όλου του νομού, “προκειμένου να αποτιμήσουμε τις εξελίξεις” και ανάλογα να αποφασίσουν πώς πρόκειται να κινηθούν.