Προς παράταση της τραπεζικής αργίας!

Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα παρατείνει την τραπεζική αργία τουλάχιστον για μερικές ημέρες ακόμη, αναμένεται να εκδώσει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε τραπεζική πηγή στο Reuters.

 

Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρόκειται να εκδοθεί μέσα στην ημέρα, πρόσθεσε η πηγή., ενώ δεν διευκρινίζεται για πόσες ημέρες θα παραταθεί η αργία.

 

Στις 18:00 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα πραγματοποιηθεί η νέα σύσκεψη των εκπροσώπων των διοικήσεων των τραπεζών, υπό την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη και με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

 

Αντικείμενο θα είναι η επανεξέταση της κατάστασης στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα και στη συνέχεια αναμένεται η έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Με την νέα πράξη θα καθοριστεί επίσης αν θα διατηρηθεί το όριο ημερήσιας ανάληψης στα 60 ευρώ ή θα επαναπροσδιορισθεί, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

 

Εν τω μεταξύ συνεδριάζει απόψε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, η οποία -σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

 

Χθες το βράδυ υποβλήθηκε μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος νέα αίτηση για αύξηση της ρευστότητας μέσω του ELA, κάτι που θα εξεταστεί στη σημερινή συνεδρίαση.