Προσλήψεις αναπληρωτών – Συνολικά 620 πιστώσεις για 3.500 κενά

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών, όπως αποκάλυψε τοnewsbeast.gr ενώ την είδηση της επιβεβαιώνει και το ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή.

Μπορεί οι συνολικές προσλήψεις των αναπληρωτών να έχουν ξεπεράσει τις 18.000, ωστόσο τα κενά καλά κρατούν αφού ο κ. Κορδής επισημαίνει ότι είναι πάνω από 3.500 σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης.

Ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι οι διαθέσιμες πιστώσεις είναι 220 από τον τακτικό προϋπολογισμό και 400 περίπου από το ΕΣΠΑ. Φυσικά οι 620 πιστώσεις δεν επαρκούν για να καλύψουν το σύνολο των κενών αλλά ένα μικρό τμήμα αυτών.

Σημειώνουμε ότι το προηγούμενο σχολικό έτος το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαΐου είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 600 προσλήψεις.

Όσον αφορά τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ ο κ. Κορδής ενημερώνει ότι:

 

  • Έγινε δεκτή 1 αίτηση παραίτησης εκπαιδευτικών, ενώ απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις, μειοψηφούντων των αιρετών. Παράλληλα έγινε δεκτή 1 αίτηση ανάκλησης παραίτησης και 2 αιτήσεις επανεξέτασης παραίτησης.

 

  • Απορρίφθηκαν 9 ενστάσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη από κλάδο σε κλάδο.

 

  • Έγιναν δεκτές 9 ανακλήσεις αιτήσεων μετάταξης και 1 τροποποίηση της αίτησης μετάταξης σε Διοικητικές θέσεις.

 

  • Έγινε δεκτές 3 αιτήσεις διακοπής απόσπασης, ενώ απορρίφθηκαν 2 αιτήσεις μειοψηφούντων των αιρετών.

 

Ο κ. Κορδής στην κατακλείδα του λόγου και απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς αναφέρει τα ακόλουθα:

Στις 25 Γενάρη ο ελληνικός λαός έδωσε ένα ηχηρό ράπισμα στις πολιτικές των μνημονίων, της λιτότητας και της κοινωνικής βαρβαρότητας! Ο λαός μας ύψωσε το ανάστημά του και επέλεξε το δρόμο της ελπίδας και όχι της υποταγής στο φόβο και την τρομοκρατία! Η εκπαιδευτική κοινότητα, που πρωτοστάτησε στην ανατροπή των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών, από καλύτερες θέσεις πλέον θα αγωνιστεί για να ανοίξει οριστικά και αμετάκλητα ο δρόμος για τη λύση των μεγάλων προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών! Για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα!