Προθεσμία για την υπόθεση Μπαλτάκου πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 5 Μαρτίου ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή Κ. Σαργιώτη ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, που κλήθηκε σήμερα για την υπόθεση του βίντεο με συνομιλία του με τον πρώην γγ της προηγούμενης κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο.

 

Η υπόθεση -για την οποία ο βουλευτής αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος- αφορά τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε τον Νοέμβριο του 2013 με τον κ. Μπαλτάκο στο γραφείο του τότε γγ της κυβέρνησης στη Βουλή, σχετικά με τη δικαστική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή και τους χειρισμούς των ανακριτών της υπόθεσης για τα στελέχη του κόμματος που είχαν απολογηθεί για εγκληματική οργάνωση.

 

Η δημοσιοποίηση του επίμαχου υλικού από τον κ. Κασιδιάρη στη Βουλή, τον περασμένο Απρίλιο, είχε οδηγήσει στην παραίτηση του κ. Μπαλτάκου, ενώ μετά από έρευνα που διενήργησε για την υπόθεση η εισαγγελέας Καλ. Νταγιάντα ασκήθηκε σε βάρος του βουλευτή ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού παραβίαση απορρήτου ίδιας προφορικής συνομιλίας καθώς και για χρήση παράνομης αποτύπωσης ίδιας προφορικής συνομιλίας.

 

Βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, όπου μετήχθη το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού που κρατείται για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε: «Αποκάλυψα το κύκλωμα του Σαμαρά. Είπα την αλήθεια και τώρα πληρώνω το τίμημα. Γιατί, αντί να διερευνηθούν οι καταγγελίες Μπαλτάκου, στέλνουν εμένα σε ανακρίσεις και φυλακές. Αλλά δεν αλλάζει ότι η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα. Είναι τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας».

 

Την περασμένη Παρασκευή, είχε καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση και ο κ. Μπαλτάκος ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως ο βουλευτής κατέγραφε την συνομιλία που είχαν.