Πρώτο laptop από τη Microsoft

ΦΩΤΟ: EPA / MICROSOFT / HANDOUT

Το Surface Book παρουσίασε, μεταξύ άλλων, η Microsoftτην Τρίτη: Πρόκειται για το πρώτο laptop της εταιρείας, το οποίο συμπεριλαμβάνεται μεταξύ μιας σειράς νέων συσκευών Windows 10. Το Surface Book προορίζεται να «αντιμετωπίσει» το Macbook της Apple, με την εταιρεία να προβαίνει σε ευθεία σύγκριση μεταξύ των δύο συσκευών.

Το Surface Book πρόκειται, σύμφωνα με τη Microsoft, να «επανεφεύρει τις κατηγορίες», μέσω του «υβριδικού» του χαρακτήρα: ζυγίζει μόλις 0,7 κιλά και έχει πάχος 7,7 χιλιοστά, ενώ φέρει οθόνη αφής που μπορεί να διαχωριστεί από το πληκτρολόγιο (έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ωςtablet). Η διάθεσή του αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του Οκτωβρίου, στα 1.499 δολάρια.

Η οθόνη του είναι στις 13,5 ίντσες. Διαθέτει επειξεργαστή Core i5 ή i7 με διαφορετικές επιλογές όσον αφορά στη RAM και τον αποθηκευτικό χώρο, ενώ διαθέτει κάρτα γραφικών Nvidia GeForce.Παρουσιάζεται ως ιδανική συσκευή για gamers, αρχιτέκτονες, παραγωγούς βίντεο κλπ, ενώ η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι 12 ώρες.

Η Microsoft δεν περιορίστηκε στo Surface Book, καθώς παρουσίασε και το νέο της tablet, Surface Pro 4. Η οθόνη του είναι στις 12,3 ίντσες, ενώ, όπως αναφέρθηκε, είναι 50% ταχύτερο από το MacBook Airτης Apple και κατά πολύ ταχύτερο του προκατόχου του. Επίσης, έχει βελτιωθεί η χρήση του Surface Pen.

Διατίθεται με μέχρι και 1 TB αποθηκευτικού χώρου και 16 GB RAM, ενώ το πάχος του είναι στα 8,4 χιλιοστά. Η διάθεσή του αναμένεται να αρχίσει στις 26 Οκτωβρίου, στα 899 δολάρια.

ΦΩΤΟ: EPA / MICROSOFT / HANDOUT

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης τη νέα της «ναυαρχίδα» στα smartphones, το Lumia 950: Στις 5,2 ίντσες, με επεξεργαστή Snapdragon 808, είναι το κορυφαίο κινητό με Windows 10 αυτή τη στιγμή, με ένα εξαιρετικά αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό: Σύστημα ψύξης με υγρό. Διαθέτει ακόμα οπίσθια κάμεραPureView των 20 megapixal και υπέρυθρο αισθητήρα για «Windows Hello», που «ξεκλειδώνει» το τηλέφωνο του χρήστη σκανάρωοντας το πρόσωπό του. Η διάθεσή του αναμένεται να αρχίσει τον Νοέμβριο, στα 549 ευρώ.

Επίσης, παρουσιάστηκε ο μεγαλύτερος «αδελφός» του, το Lumia 950 XL, στις 5,7 ίντσες, με ισχυρότερο επεξεργαστή, στα 649 δολάρια, καθώς και το «οικονομικό» Lumia 550, 5 ιντσών, με quad core επεξεργαστή και κάμερα 5 megapixels, που προορίζεται να αντικαταστήσει τα Lumia 640 και 640 XL, στα 139 δολάρια (διάθεση τον Δεκέμβριο).

ΦΩΤΟ: EPA / MICROSOFT / HANDOUT

Επίσης, η Microsoft παρουσίασε ένα νέο fitness band, το Band 2, με βελτιωμένο σχεδιασμό και 11 αισθητήρες, περιλαμβανομένου βαρομέτρου. Είναι συνδεδεμένο με την ψηφιακή βοηθό Cortana και την πλατφόρμα Microsoft Health, στα 249 δολάρια.

Ακόμη, σημαντική είναι η παρουσίαση του Display Dock, ενός hardware adapter που επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιήσει το κινητό του ως υπολογιστή desktop, με πληκτρολόγιο, mouse και μεγάλη οθόνη. Διαθέτει 3 USB ports (περιλαμβανομένου USB Type-C), καθώς και HDMI και Display Port.