Πρωτοβουλία των κοσμητόρων των σχολών του ΑΠΘ σχετικά με τις μεθαυριανές πρυτανικές εκλογές

Κοινή πρωτοβουλία ανέλαβαν οι κοσμήτορες των 11 σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καλώντας τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμμετάσχουν ενεργά στην ομαλή διεξαγωγή των μεθαυριανών επαναληπτικών πρυτανικών εκλογών. 

«Η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης αναλογιζόμενη την ευθύνη και τον καθοριστικό ρόλο της απέναντι στην ακαδημαϊκή και διοικητική λειτουργία του πανεπιστημίου εκφράζει την ανάγκη για άμεση και οριστική, δημοκρατική επίλυση του ζητήματος της εκλογής πρύτανη και καλεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να συμμετέχουν ενεργά για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος που ανέκυψε, ώστε να ξεπερασθεί η κατάσταση που δημιουργήθηκε, θέτοντας προ των ευθυνών τους όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία της κατάστασης που τελικά υποβαθμίζει το κύρος του ΑΠΘ», αναφέρεται σε ομόφωνη ανακοίνωση της Συγκλήτου, που συνεδρίασε εκτάκτως στις 9 Ιανουαρίου.

Αύριο, από τις 11 το πρωί έως τη 1 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία της ακρόασης των υποψηφίων προς εκλογή πρυτάνεων του ΑΠΘ, καθηγητών του τμήματος Χημείας Ανδρέα Γιαννακουδάκη και του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Περικλή Μήτκα.

Η επαναληπτική -έπειτα από σχετική απόφαση του ΣτΕ- διαδικασία εκλογής Πρύτανη του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία, την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και θα επαναληφθεί, εφόσον καταστεί αναγκαίο, την επόμενη ημέρα.