Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις οι χιονοπτώσεις και οι κατολισθήσεις, σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου σε ορισμένα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου διακόπηκε η κυκλοφορία, πλημμύρισαν σπίτια, κτιριακές εγκαταστάσεις και γεωργικές καλλιέργεις, ενώ ζημίες προκάλεσαν και οι ισχυροί άνεμοι.

 

Στο νομό Κιλκίς, λόγω υπερχείλισης των υδάτων του Γαλλικού ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία στις ισόπεδες διαβάσεις των επαρχιακών οδών Άνω Ποταμιάς – Κάτω Ποταμιάς και Μανδρών – Γαλλικού.

 

Επίσης, εξαιτίας της καθίζησης του οδοστρώματος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου).

 

Κανονικά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, που παρέμεινε κλειστή μέχρι το απόγευμα, στο τμήμα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Κοίλων και Καλαμιάς Κοζάνης λόγω συσσώρευσης μεγάλης ποσότητας υδάτων στο οδόστρωμα, ύστερα από τις δυνατές βροχοπτώσεις.

 

Εξαιτίας κατολισθήσεων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής, μέσω Κορομηλιάς, η οποία όμως γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές.

 

Ακόμα, από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις, καλλιεργήσιμες εκτάσεις καλύφθηκαν από νερά σε περιοχές των νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Πέλλας.

 

Στη Ροδόπη, εξαιτίας της υπερχείλισης των υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αεροκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκαλώματος, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου. Κλειστή είναι επίσης και η επαρχιακή οδός Δράμας – Καλλίφυτου, λόγω αυξημένης στάθμης των υδάτων.

 

Στο νομό Τρικάλων, από τις τελευταίες βροχοπτώσεις υπερχείλισαν οι ποταμοί Πηνειός και Ενιπέας με αποτέλεσμα να κατακλυστεί με νερά αγροτική περιοχή, έκτασης περίπου 3.000 στρεμμάτων, στα δημοτικά διαμερίσματα Κλοκοτού, Φαρκαδόνας, Πηνειάδας και Κεραμυδίου.

 

Και στο νομό Καρδίτσας, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στην επαρχιακή οδό Μουζακίου – Αργιθέας (γέφυρα Πετρωτού), από το 50ο χλμ.

 

Εξαιτίας υπερχείλισης του παραπόταμου Αυλάκι (Μαγούλα Καρδίτσας), καλύφθηκε από τα νερά έκταση 2.500 στρεμμάτων αγροτικής περιοχής, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαγούλας Καρδίτσας – Μ. Καλύβια Τρικάλων.

 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Θεσσαλίας, Χρήστο Καραμπούζη, ο δήμος Αργιθέας Καρδίτσας ζήτησε από το αρμόδιο υπουργείο να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων, των κατολισθήσεων, αλλά και των ισχυρών ανέμων που έπληξαν την περιοχή.

 

Επίσης, στην περιοχή της Λάρισας, εξαιτίας αυξημένου όγκου υδάτων του Τιταρήσιου ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στο 3ο χλμ επαρχιακής οδού Αμπελώνα – Δελερίων.

 

Εξάλλου, προβλήματα σημειώνονται και από τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

 

Συγκεκριμένα, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Άρνισσας – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας Πέλλας, από το 9ο έως το 25ο χλμ, ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στο δρόμο προς και από το χιονοδρομικό, μέσω Κερασιάς, από το 20ο έως το 25ο χλμ.

 

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ο, καθώς και στον ίδιο δρόμο, αλλά με κατεύθυνση από την Καστοριά προς την Φλώρινα, από το 14ο έως το 28ο χλμ.

 

Επίσης, στις επαρχιακές οδούς που συνδέουν τα Γρεβενά με τη Σαμαρίνα, από 27ο έως 54ο χλμ, με το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας, από 27ο έως 45ο χλμ, και με το Περιβόλι, από 23ο έως 43ο χλμ.