Προβληματισμός στα Πεύκα για τις διακοπές νερού

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σοβαρή ένσταση εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής των Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τις ώρες κατά τις οποίες σημειώνονται επαναλαμβανόμενες, καθημερινές το τελευταίο διάστημα, διακοπές στην υδροδότηση, λόγω έργων της ΕΥΑΘ.

Συγκεκριμένα, αυτές οι προγραμματισμένες διακοπές στην υδροδότηση, όπως ανακοινώνονται και από την ΕΥΑΘ, ξεκινούν συνήθως από τις 22:00 έως τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, με αποτέλεσμα, κυρίως τις βραδινές ώρες, να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στα νοικοκυριά.

Η δημοτική αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών απευθύνει έκκληση στην ΕΥΑΘ για ένα πιο «λογικό» ωράριο στη διακοπή υδροδότησης, μεταφέροντας τα παράπονα και τις καταγγελίες των κατοίκων των Πεύκων, σύμφωνα με τους οποίους οι περισσότεροι επιστρέφουν στο σπίτι μετά τη δουλειά τους στις 20:00 και 21:00 και δεν προλαβαίνουν να κάνουν τίποτα όταν στις 22:00 κόβεται το νερό. Αλλά και το πρωί, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, όταν το νερό έρχεται σταδιακά στις βρύσες τους στις 06.00, δεν προλαβαίνουν να ετοιμαστούν για να είναι εγκαίρως στην εργασία τους.

«Η διοίκηση του δήμου αντιλαμβάνεται τη μεγάλη σημασία των έργων που εκτελεί η ΕΥΑΘ για να αντιμετωπιστεί η σταδιακή μείωση της παροχής των πηγών υδροληψίας μέσω των οποίων υδροδοτείται το Δ.Δ. Πεύκων του δήμου μας. Κατανοεί και τις διακοπές νερού, για να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα ύδατος στο σύνολο των δεξαμενών της περιοχής. Θα πρέπει, όμως, οι προγραμματισμένες διακοπές νερού , κυρίως τώρα το καλοκαίρι, να γίνονται σε διαφορετικές ώρες, όπως για παράδειγμα από τη 01.00 το βράδυ έως τις 04.00, όταν η ανάγκη για υδροδότηση είναι σχεδόν μηδενική», αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.