Πρύτανης ΑΠΘ για το πάρτι του Σαββάτου: Τα ξημερώματα μαζεύτηκαν 250 άτομα και ειδοποιήσαμε την αστυνομία

«Ειχαμε ενημερώσει την αστυνομία για το τι γίνεται στο campus» αναφέρει ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου σχετικά με τον συνωστισμό στο πάρτι εν μέσω κορωνοϊού.

Για το πάρτι συνωστισμού που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (17/10) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μίλησε στο MEGA ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου τονίζοντας «Το Σάββατο το βράδυ είχαμε μια πλήρη ενημέρωση τι γίνεται στο campus. Είχαμε ενημερωθεί ότι ξεκίνησε η παρουσία κάποιων φοιτητών νωρίς το απόγευμα, και στη συνέχεια αυξήθηκε ο αριθμός τους.

«Τα νούμερα που παρουσιάζονται είναι εξωπραγματικά. Όταν κάποια στιγμή τις πρωινές ώρες η κατάσταση είχε ξεφύγει, είχε 200-250 άτομα, επικοινωνήσαμε με την αστυνομία. Η αστυνομία αν θεωρήσει ότι υπάρχει παραβατική πράξη μπορεί να μπει μέσα στο campus. Ειδοποιήσαμε στις 3-4 η ώρα το πρωί την αστυνομία. Εκείνη την ώρα μαζεύτηκαν πολλοί στο campus. Η ουσία είναι ότι πρέπει τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές, όπως ο συγχρωτισμός χωρίς μέτρα ασφαλείας, να καταδικαστούν», σημείωσε ο Νίκος Παπαϊωάννου.

«Πώς να πιέσουμε τη νεολαία να προσέχει τον κορωνοϊό»
«Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε ως πολιτεία. Δεν μπορεί τα ίδια παιδιά το πρωί να συμπεριφέρονται ευγενώς και τα βράδια να θεωρούν τον εαυτό τους άτρωτο απέναντι στον ιό. Η απαγόρευση των πάρτι στα campus είναι δεδομένη με την έννοια του μη συγχρωτισμού. Όταν κάποιοι φοιτητές μπουν μέσα όμως, είναι πόσες εκατοντάδες στρέμματα ο χώρος» είπε ο Νίκος Παπαϊωάννου και πρόσθεσε «Η ουσία είναι πώς θα πείσουμε την νεολαία να προσέχει. Έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου με τη διεπιστημονική ομάδα. Βγήκε χτες σε κάποια sites ότι τη Δευτέρα το πρωί είχαμε 14 κρούσματα από το πάρτι. Αυτό βγήκε έξι το πρωί της Δευτέρα. Κάποιος θέλει να μας πείσει ότι τα παιδιά το Σάββατο έφυγαν από το πάρτι, και τη Δευτέρα τα ξημερώματα βγήκαν τα τεστ».

«Σε εξωτερικούς χώρους δεν απαγορεύονταν τα πάρτι. Αφού έχουμε πρόβλημα από τον Ιούνιο και μετά που άρχισαν να εμφανίζονται οι φοιτητές, τέτοιες εκδηλώσεις δεν επιτρέπονται, τις θεωρούμε αντικοινωνικές, και επικοινωνούμε με την αστυνομία. Δεν μπορώ να βγάλω εγώ τα παιδιά έξω» δήλωσε.


Πηγή: iefimerida.gr