Ψήφισμα συμπαράστασης για τους εργαζόμενους του μετρό Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης έκαναν το απόγευμα 70 εργαζόμενοι του μετρό που απολύονται από τον ανάδοχο, επειδή δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας μετά την εξάντληση του κονδυλίου για την αρχαιολογική έρευνα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης, έκανε λόγο για δυσάρεστα μαντάτα και τόνισε πως “για κάποιους τα Χριστούγεννα θα είναι μαύρα. Αυτό το δώρο μας ήρθε νωρίτερα και μέσα βρήκαμε την απομάκρυνση και την απόλυση μας”, είπε. Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε πως “δεν είναι δυνατόν παραμονές Χριστουγέννων να γίνονται απολύσεις. Έχουν ισχυρό δικαίωμα να παραμείνουν, προφανώς θέλουν απολύσεις για να πάρουν καινούριους με χαμηλότερες αμοιβές”.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, μίλησε για “ξαφνικό θάνατο των εργαζομένων”, η Ρία Καλφακάκου από την “Ανοιχτή Πόλη” είπε πως “θα είμαστε στο πλάι τους”, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Μιχάλης Κωνσταντινίδης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι “δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη”.

Την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης των εργαζομένων πρότειναν οι επικεφαλής των παρατάξεων “Γειτονιές σε Δράση”, “Μένουμε Θεσσαλονίκη” και “Ελληνική Αυγή”, στο οποίο προχώρησε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ