Ραντεβού Θ. Δρίτσα με εργαζόμενους στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: FOSPHOTOS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των συνδικάτων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης (ΟΜΥΛΕ και Ένωση Λιμενεργατών) που συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για 15η ημέρα, με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και αποχή τα Σαββατοκύριακα, θα έχει στις 13:30 ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας.

Ο υπουργός απέστειλε χθες επιστολή προς τους εκπροσώπους των συνδικάτων στους οποίους έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα των εργασιακών τους σχέσεων. Παράλληλα, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι η κυβέρνηση παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για τους εργαζόμενους, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και από τους εργαζομένους.

Η απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια που ζητούν τη διασφάλιση των εργασιακών του σχέσεων εν όψει της ιδιωτικοποίησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας. Επίσης ο πρόεδρος του ΟΛΠ Γιάννης Κούβαρης με επιστολή του προς τους εμπλεκόμενους φορείς υποστηρίζει ότι το Σάββατοι 11/06 αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά επτά κρουαζιερόπλοια, τα οποία αναμένεται να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες. Οι επιβάτες αυτοί αναμένεται να καταφθάσουν με πτήσεις τσάρτερ από διάφορα μέρη του κόσμου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια στους σταθμούς κρουαζιέρας στο λιμάνι. Επίσης, άλλοι 2.000 επιβάτες θα αποβιβασθούν από ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο προκειμένου να επισκεφθούν με πούλμαν αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική και κυρίως στην Ακρόπολη.

Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης ότι δύο από τα πλοία αυτά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν σε κανένα άλλο ελληνικό λιμάνι και η μη εξυπηρέτησή τους θα δημιουργήσει καταστροφικά αποτελέσματα για την ελληνική κρουαζιέρα που τόσο πολύ έχει προσπαθήσει το λιμάνι του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή συνεδριάζει στο κτήριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ όπου αναμένεται να εγκριθεί η σύμβαση παραχώρησης, η οποία θα πάει στη συνέχεια προς ψήφιση στη Βουλή.