Ρόδος: Το parasailing του θανάτου -Πώς έχασαν τη ζωή τους τα δύο ανήλικα από τη Βρετανία, σε σοκ οι γονείς τους

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η τοπική κοινωνία της Ρόδου από την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε στο νησί με θύματα δύο ανήλικα αδέρφια από την Βρετανία τα οποία είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές με τους γονείς τους.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Ακρωτήρι Γκίνας. Εκεί τα δύο αδέρφια που έχασαν τη ζωή τους, 13 και 15 ετών, θα δοκίμαζαν τις ικανότητές τους στο parasailing, δηλαδή θα ανέβαιναν στο λεγόμενο θαλάσσιο αλεξίπτωτο. Μαζί τους βρίσκονταν και η 15χρονη ξαδέρφη τους.

Πώς έγινε το δυστύχημα στη Ρόδο με το θαλάσσιο αλεξίπτωτο
Ωστόσο το θαλάσσιο σπορ αποδείχθηκε μοιραίο για τα δύο ανήλικα αγόρια αφού ο δυνατός άνεμος έκοψε τα σχοινιά που χρησιμοποιούσαν με αποτέλεσμα να παρασυρθούν στα βράχια και σκοτωθούν ακαριαία. Το τρίτο παιδί που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από την πτώση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πλέον δίνει μάχη σε ΜΕΘ για να κρατηθεί στη ζωή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες, ενώ πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η απόφαση του χειριστή να επιτρέψει τα παιδιά να ανέβουν στο θαλάσσιο αλεξίπτωτο αφού το όριο ηλικίας είναι από 16 ετών.

Οι γονείς βρίσκονται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση αφού δεν μπορούν να πιστέψουν πως οι οικογενειακές διακοπές που ξεκίνησαν στη Ρόδο θα κατέληγαν σε ανείπωτη τραγωδία. Μάλιστα το θέμα φαίνεται να λαμβάνει διαστάσεις και στη Βρετανία καθώς σήμερα αναμένεται στη Ρόδο δημοσιογράφος της Daily Mail.

Ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των θαλάσσιων σπορ καθώς και ο χειριστής του ταχύπλοου συνελήφθησαν από το Λιμενικό και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν.


Πηγή: iefimerida.gr