Ρωσία: Οι κυρώσεις θα αποδειχθούν «μπούμερανγκ» για την ΕΕ -Προειδοποιει για άνοδο τιμών της ενέργειας

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ασκεί «μια πολιτική υπαγορευόμενη από την Ουάσινγκτον» και διεμήνυσε ότι οι κυρώσεις, οι οποίες πλήττουν τον κλάδο της ενέργειας στη Ρωσία, θα προκαλέσουν την άνοδο των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη.

 

Οι κυρώσεις τις οποίες ανακοίνωσε η ΕΕ θα «έχουν μοιραία ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη», επισήμανε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

 

«Το να τίθενται εμπόδια στη συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα-κλειδί της ενέργειας» από μέρους της ΕΕ αποτελεί ένα «απερίσκεπτο και ανεύθυνο μέτρο» από μέρους των Βρυξελλών, επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

 

Εξάλλου, το ρωσικό ΥΠΕΞ επέκρινε —σε ασυνήθιστα οξύ τόνο— την πολιτική της ΕΕ. «Η πολιτική της ΕΕ δεν βασίζεται πλέον σήμερα σε επαληθευμένα γεγονότα, αλλά υπαγορεύεται από την Ουάσινγκτον», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία διατυπώνεται ακόμη η εκτίμηση πως αυτές οι «αντιρωσικές κυρώσεις» καταδεικνύουν «την ανικανότητα της ΕΕ να διαδραματίσει έναν αυτόνομο ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις».