Ρουκέτα, 8 καλάσνικοφ, 2 χειροβομβίδες και σχεδιαγράμματα στη γιάφκα Ξηρού

Συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα οι έρευνες στο σπίτι που έμενε ο Χριστόδουλος Ξηρός, στην περιοχή Αγιασμόθι στην Ανάβυσσο, μέσα στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε και ρουκέτα, ενώ το μεσημέρι ο μέχρι χθες καταζητούμενος αρχιτρομοκράτης θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στη γιάφκα Ξηρού βρέθηκαν ακόμη 8 καλάσνικοφ, 2 χειροβομβίδες, ένα βαρέλι γεμάτο με εκρηκτική ύλη και σχεδιαγράμματα και όλα τα ευρήματα μεταφέρονται στα εγκληματολογικά εγαστήρια προκειμένου να εξεταστεί εάν ο βαρύς οπλισμός έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλα χτυπήματα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έδειξαν φωτογραφία του Χριστόδουλου Ξηρού στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, τον οποίο όμως δεν αναγνώρισε. Το σπίτι νοικιάστηκε πριν από έξι μήνες από άλλο πρόσωπο, το οποίο χρησιμοποίησε πλαστά στοιχεία. 

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις και συνεχίζονται οι πολύ προσεκτικές έρευνες στο σπίτι.

 

Το χρονικό της σύλληψης

 

Ο έως χθες καταζητούμενος τρομοκράτης της οργάνωσης «17η Νοέμβρη» και επικυρηγμένος με 1 εκατομμύριο ευρώ, διέμενε σε πολυτελή μονοκατοικία 200 τ.μ. στην Ανάβυσσο, η οποία είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες, γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι αποτελούσε γιάφκα.

 

Όσον αφορά στο πώς η αστυνομία έφτασε στην περιοχή που κρυβόταν ο Ξηρός, πληροφορίες λένε ότι έγινε μέσω τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, ενώ καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε το γεγονός ότι κάτοικοι της Αναβύσσου τον είδαν να τηλεφωνεί από καρτοτηλέφωνο της περιοχής. Το γεγονός αυτό τους κίνησε υποψίες για το πώς ένας ένοικος ακριβού σπιτιού, ο οποίος μετακινούνταν με ποδήλατο, δεν διαθέτει τηλέφωνο και βγαίνει στο δρόμο για να επικοινωνήσει με δικούς του ανθρώπους.

 

Έτσι, σκηνοθέτησαν ένα τρόχαίο ατύχημα-παγίδα. Αστυνομικός που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, λίγα λεπτά πριν «συναντηθεί» με τον Χριστόδουλο Ξηρό, που πλησίαζε εκείνη την ώρα στο σημείο με το ποδήλατό του, προφασίστηκε τροχαίο ατύχημα. Ο Ξηρός τον πλησίασε για να τον βοηθήσει και τότε οι υπόλοιποι αστυνομικοί που καραδοκούσαν στην περιοχή υποδυόμενοι τους περαστικούς που έκαναν βόλτα, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο Ξηρός δεν προέβαλε αντίσταση, παρά το γεγονός ότι το όπλο που είχε επάνω του, με αλλοιωμένο τον σειριακό του αριθμό, είχε 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μια στη θαλάμη.

 

Μάλιστα, κατά τη σύλληψή του, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «εγώ είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός»…

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ