Σακελλαρίδης: «Οχι» για να διαπραγματευτούμε με καλύτερους όρους

«Το “Οχι” στην πρόταση των δανειστών επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα. Με βάση την ενότητα του ελληνικού λαού και την απόρριψη των τελεσιγράφων, η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους τα συμφέροντα ενός λαού που δοκιμάζεται καθημερινά εδώ και 5 χρόνια» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

 

Ο κ. Σακελλαρίδης σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδωσε σκληρή μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις» και επισημαίνει ότι «πέντε χρόνια μνημονίων οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων ύψους 14 δισ., τα οποία από ό,τι φαίνεται δεν ήταν αρκετά για τους δανειστές και την τρόικα εσωτερικού», για να προσθέσει: «Ήθελαν κι άλλα!». Σχολιάζει περαιτέρω ότι «επειδή η κυβέρνηση αντιπρότεινε να φορολογηθούν οι πλούσιοι αντί να περικοπούν οι συντάξεις, κάποιοι θεώρησαν απαραίτητο να κλείσουν τις τράπεζες».

 

«Όσο περνούν οι μέρες όμως», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Όλο και περισσότεροι σπάνε τον φόβο, κλείνουν τα αυτιά τους στην πρωτοφανή προπαγάνδα, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς».