Σάλος από ομοφοβικό σχόλιο του Ν. Νικολόπουλου κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου

Σάλο στο διαδίκτυο και παρ’ ολίγον διπλωματικό επεισόδιο με το Λουξεμβούργο προκάλεσε ένα ομοφοβικό twitt του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαϊας Νίκου Νικολόπουλου κατά του πρωθυπουργού του μικρού κρατιδίου.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος, ο οποίος αντιδρά έντονα στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και στη διάταξη για τα ομόφυλα ζευγάρια έγραψε τα εξής για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέρ Μπέτελ στον προσωπικό του λογαριασμό:

 

 

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ-ΚΡΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ …. ΠΟΥ*****ΙΩΝ !!!Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε με τον αγαπημένο του !!».

 

Το μήνυμα αναπαράχθηκε από τα social media, προκλήθηκε σάλος και έφτασε μέχρι τον Μπέτελ ο οποίος σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως ο σύντροφός του, του έκανε πρόταση γάμου και εκείνος είπε «ναι». Ο Ξαβιέ Μπέτελ έχει από το 2010 σχέση με τον Βέλγο αρχιτέκτονα Γκοτιέ Ντεστενέ και λίαν συντόμως οι δυο τους θα ενωθούν και με τα δεσμά του γάμου. Στην απάντησή του ο κ. Μπέτελ γράφει, μάλλον ειρωνικά ότι «άκουσα πως θέλεις να μου πεις κάτι αλλά δεν μιλάω ελληνικά. Συγγνώμη».

 

 

 

Eρωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε την εξής δήλωση: 

«Κάποιοι στη Ευρώπη, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας προσπαθούν «βιαίως» και ποικιλοτρόπως – νομοθετικά και «διδακτικά» – να «φυτέψουν» στο συλλογικό μας υποσυνείδητο την αρσενοκοιτία ως φυσιολογική. Δεν δέχομαι να προσχωρήσω στην λογική της gay ατζέντας, την οποία θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν. Δεν καταδικάζω πρόσωπα αλλά συμπεριφορές» αναφέρει ο ίδιος στη δήλωσή του.

 

 

 

Ο κ. Νικολόπουλος προσθέτει: «Αυτή η επιχειρούμενη ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, αφενός συνιστά βλασφημία προς το Θεό – Δημιουργό και προς τους Πατέρες της Εκκλησίας και αφετέρου υπονομεύει τη φύση της ανθρώπινης κοινωνίας. Δεν μπορεί να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με τέτοιες παραδοχές, ότι όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Άλλο πράγμα η ανοχή απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές και άλλο η απαξίωση της ηθικής αποδοχής των μη φυσιολογικών συμπεριφορών. Δεν δέχομαι το διαστροφικό να προβάλλεται ως εφάμιλλο με το φυσιολογικό. Κάποιοι επιχειρούν το «παρά φύσιν» να το κάνουν κανονικό» είπε και υπογράμμισε: «Δεν μπορεί να απαιτούν την αξίωση της ηθικής αποδοχής. Δεν μπορεί αυτές οι συμπεριφορές να είναι τα πρότυπα των παιδιών μας. Εμείς ως Χριστιανοδημοκράτες όντες αντιτιθέμενοι στην παρά φύσιν εκτροπή, δεν πολιτικοποιούμε κοινωνικά την διαφορετικότητα, αλλά θα αγωνιστούμε για την μη εξάπλωση της, διακηρύττοντες ότι δεν υπάρχει άλλη ταυτότητα φύλου εκτός του «άνδρα και της γυναίκας» και δεν μπορεί η όποια ψυχοπαθολογική εκτροπή να γίνει προστατευόμενο έννομο αγαθό στην Ορθόδοξη Χριστιανική Ελλάδα».
 

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε: «Είναι καιρός να απαντήσει ο πρωθυπουργός σε ποιο Ζάππειο περιλαμβάνονταν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες περί της ποινικοποίησης της ελεύθερης έκφρασης ή ακόμη της «ανίδρυσης του νέου τύπου» ανθρώπου. Επίσης είναι καιρός να απαντήσει ο κ. Σαμαράς εάν μετά την ψήφιση της έκθεσης Λούνατσεκ και του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, έχει συμφωνήσει με τον προτεινόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας να αλλάξει τους θεσμούς Δικαίου, αντιγράφοντας εκείνους του Ευρωπαϊκού Βορρά, προωθώντας δηλαδή για ψήφιση στην Βουλή των Ελλήνων, το «Σύμφωνο Συμβίωσης» των λεγόμενων «ομόφυλων ζευγαριών» και εν συνεχεία την παιδοφιλία και την κτηνοβασία, όπως συμβαίνει στην Ολλανδία και στην Γερμανία. Αυτό θα είναι «βόμβα» στα θεμέλια της πατρίδας μας. Επιτέλους είναι ώρα να μιλήσουμε ειλικρινά ως κοινωνία» κατέληξε ο ίδιος.

 

Νέα απάντηση έδωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου επισημαίνοντας: «Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών (σ.σ. Ελλάδας και Λουξεμβούργου) και με τον φίλο μου Αντώνη Σαμαρά είναι άψογες και δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τα σχόλια ενός περιθωριοποιημένου εξτρεμιστή».