Σαμαράς: Δεν είναι αγωνία μου να επιστρέψω, δεν ιδρύω νέο κόμμα

samarasblefonto-thumb-large

«Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν» δηλώνει ο Αντώνης Σαμαράς, διαψεύδοντας σενάρια δικής του επιστροφής σε κεντρικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία, ή σκέψεις ίδρυσης νέου κόμματος.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι θέλει τη ΝΔ «ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, δηλαδή έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας».

«Και πάντως αγωνία που δεν είναι να επιστρέψω. Η αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει. Και να μην πάει χαμένη όλη αυτή η ανορθωτική προσπάθεια που ξεκινήσαμε και εγκαταλείφθηκε από τη νέα κυβέρνηση» προσθέτει.

Ως προς τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Σαμαράς ζητά «την ενότητα, τη σοβαρότητα και τη δικαίωση του έργου που έκανε η παράταξη», ενός ζητά και «μεγαλοσύνη απέναντι σε φίλους και αντιπάλους, εντός και εκτός της παράταξης».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζει επίσης ευφάνταστα σενάρια τα ενδεχόμενα μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενικής κυβέρνησης, εκτιμώντας πως «σήμερα τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν».

«Είναι το μόνο στο οποίο συμφωνώ με την κυβέρνηση: Σήμερα τέτοιες προϋποθέσεις δεν υπάρχουν! Γι’ αυτό, όσα λέγονται αποτελούν ευφάνταστα σενάρια και μόνο. Αν η κυβέρνηση εγκαταλείψει τα ψέματα και τις ιδεοληψίες της, το πράγμα αλλάζει. Αλλά ως τότε, δεν τίθεται θέμα» αναφέρει.