Σαμαράς: «Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα»

Εκλογές δεν θα γίνουν και Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, τόνισε πριν από λίγο, μετά την έξοδό του από το προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κάρολο Παπούλια.

 

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι απόψε πρόωρες εκλογές. Αυτό δηλαδή το οποίο δεν θέλει, απεύχεται ο Ελληνικός λαός κι εκείνο το οποίο φοβούνται οι ξένες αγορές. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές, υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο, θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διανύσαμε πολύ δρόμο, πάρα πολύ δρόμο, για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου.

 

Κατά τη συνάντησή τους,λίγο νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη ελάχιστης συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων.

 

«Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συνεννόηση» είπε ο κ. Παπούλιας, κάτι που είχε τονίσει και κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι τον άκουσε για την ανάγκη συνεννόησης να το λέει και μεσημέρι (σ.σ. στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) και τόνισε ότι συμφωνεί απολύτως.

 

«Ήρθα για να σας ενημερώσω για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, για τη διεθνή κατάσταση, για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για το ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

 

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Κ. Παπούλια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, του εξέθεσε τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση και του παρουσίασε τα βήματα που θα ακολουθήσουν της τρέχουσας αξιολόγησης και τα οποία θα οδηγήσουν στην έξοδο από τη μνημονιακή εποχή.

 

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συζήτηση αποτέλεσαν τα εθνικά μας θέματα και ειδικά οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.