Σαμαράς: «Η ρήξη δεν είναι λύση»

Την παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαράς, προκάλεσαν οι αποψινές εξελίξεις στο Eurogroup, ο οποίος, σε δήλωσή του τονίζει ότι η «ρήξη δεν είναι λύση».

 

«Το αδιέξοδο είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Αντώνης Σαμαράς, στην οποία υπογραμμίζει ότι «παρά το γεγονός αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας. Μια διαπραγμάτευση που πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης». Ο τέως πρωθυπουργός αναφέρει, επίσης, ότι «διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα» και κλείνει την ανακοίνωσή του υπογραμμίζοντας ότι «η ρήξη δεν είναι λύση».

 

Νωρίτερα ο  πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για το συντονισμό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως αναφέρουν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία του κ. Σαμαρά με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.