Σάντουιτς παγωτό

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κουτί εβαπορέ
  • Μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φάκελο σαντιγί σε σκόνη
  • 2 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο μίξερ το εβαπορέ και το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε την σαντιγί σε σκόνη και χτυπάμε γύρω στα 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Παίρνουμε ένα τετράγωνο ταψί και στρώνουμε τον πάτο με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση όλα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και σκεπάζουμε πάλι με μπισκότα προς την ίδια κατεύθυνση.
  • Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και περιμένουμε να παγώσει για περίπου 5 ώρες. Όταν παγώσει κόβουμε με το μαχαίρι.

Tip

Για να μην κάτσουν άσχημα τα μπισκότα στο πάνω μέρος, θα τα στρώσουμε αφού κρυώσει το παγωτό μας μετά από  3 ή 4 ώρες. Αν έχετε παγωτομηχανή το παραλείπετε αυτό το βήμα.