Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στο Φαρακλό Λακωνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση, χαμηλής βλάστησης, κοντά στη Νεάπολη Λακωνίας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Φαρακλό. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 5:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής από άγνωστη αιτία.

 

Δύο χωριά και μία παιδική κατασκήνωση έχουν εκκενωθεί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή καθιστούν πολύ δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης. Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και καίει δασική έκταση, ενώ ζημιές έχει προκαλέσει και σε σπίτια.

 

Έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν βυτία και τρακτέρ να συνδράμουν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Φαρακλό Λακωνίας απευθύνει η Πυροσβεστική. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στο εξής τηλέφωνο: 2734060121

 

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη, που μίλησε το πρωί στο ΣΚΑΪ και τον ΑΝΤ1, η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια και στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν τα 8 μποφόρ. «Τα μέτωπα είναι δεκάδες. Θα πρέπει να αποσταλούν ελικόπτερα. Έχει πολύ κάπνα και πολύ αέρα. Δεν μπορούμε να πούμε αν είναι εμπρησμός» είπε ο κ. Τριχείλης.

 

Η πυρκαγιά έχει φτάσει ως τις παρυφές της Νεάπολης, μόλις 500 μέτρα από το Ναυτικό Μουσείο. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Μονεμβασιάς, Παναγιώτα Αλειφέρη, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Φαρακλό, Λάχι, Άγιος Νικόλαος και Μεσοχώρι.

 

Σύμφωνα με την κ. Αλειφέρη το μεγάλο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι στον Άγιο Νικόλαο, όπου οι φλόγες έχουν μπει μέσα στο χωριό και υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τον αριθμό. Επιπλέον σημείωσε ότι έχει καεί άγνωστος αριθμός σπιτιών στην είσοδο του χωριού Λάχι και τρεις οικίες στο Φαρακλό.

 

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, 50 οχήματα, 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο και την προσπάθεια συνδράμουν και πολίτες της περιοχής με ψεκαστικά και βυτιοφόρα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αεροπλάνα λόγω των ανέμων ήταν δύσκολο να επιχειρήσουν, ενώ τα ελικόπτερα λόγω του μεγάλου κυματισμού πηγαίνουν και παίρνουν νερό από τον όρμο της Πλύτρας.

 

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το reportaz24.gr: