Σε… «επισφαλή χέρια» τα επισφαλή δάνεια;

Το απόλυτο «σοκ και δέος» έχει αρχίσει πλέον να καταλαμβάνει τους χιλιάδες δανειολήπτες ανά την Ελλάδα καθώς αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα οι προθέσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης, σε αγαστή συνεργασία με την εγχώρια τραπεζοκρατία και τους λεγόμενους «θεσμούς» για τη διαχείριση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων».

 

Και μάλιστα, ο τρόμος αυτός γίνεται ακόμη μεγαλύτερος καθώς μαθαίνουμε και ποια θα είναι τα πρόσωπα τα οποία καλούνται να υλοποιήσουν αυτά τα σχέδια. Πρόσωπα με…παρελθόν που όχι μόνον δεν προοιωνίζεται τίποτε καλό, αλλά προκαλεί εύλογη ανησυχία ακόμη και για το ενδεχόμενο παράνομου πλουτισμού από αυτά τα πρόσωπα, μέσα από τη διαχείριση των επισφαλών δανείων.

 

Σύμφωνα με το τρέχον ρεπορτάζ οικονομικών εντύπων, η πιθανότερη «λύση» για την υπόθεση των «κόκκινων δανείων» είναι η ανάληψη της διαχείρισής τους από μια μεγάλη BadBank, υπό την αιγίδα του ΤΧΣ, το οποίο προχωρά γοργά στη νέα του στελέχωση, μετά την παραίτηση και της διευθύνουσας συμβούλου Αναστασίας Σακελλαρίου.

 

Πιθανότερη μάλιστα, φαντάζει η ανάθεση αυτού του…ρόλου της μεγάλης BadBank, σε ένα σχήμα με «ναυαρχίδα» την «κακή» ΑΤΕ και τη συμμετοχή, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ιδιωτικών κεφαλαίων.

 

Πέρα από τις εδώ και πολύν καιρό διατυπωθείσες ενστάσεις των δανειοληπτών για τη μεθόδευση που προκρίνεται (οι οποίες, δυστυχώς, ουδέποτε αναπτύχθηκαν ενώπιον κυβερνητικών στελεχών, που κωφεύουν στις συνεχείς σχετικές οχλήσεις), το πρόβλημα αρχίζει να αποκτά και… ονοματεπώνυμα, καθώς το όλο project συνδέεται με πρόσωπα τα οποία στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί για σειρά παράνομων ενεργειών με στόχο την εξαπάτηση εγχώριων και ξένων επενδυτών την περίοδο της «φούσκας» του Χρηματιστηρίου.

 

Γεγονός που σαφώς εγείρει υπόνοιες για το πώς μπορεί να λειτουργήσουν άτομα σαν αυτά, όντας διαχειριστέςενός μπάτζετ 25- 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο εκτιμάται πως μπορεί να ανέλθει το σύνολο των επισφαλών δανείων που θα περάσουν στα χέρια της BadBank.

 

Πέραν όλων αυτών, βεβαίως, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει με απορία (τουλάχιστον) το γεγονός ότι η σημερινή «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση εμπιστεύεται και συνεργάζεται εν έτει 2015 με…εφτάψυχες «προσωπικότητες» του τραπεζικού κάδου που χαρακτήρισαν τις εποχές Σημίτη και εξακολουθούν να επιβιώνουν μια εικοσαετία μετά….

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr