Σε ετοιμότητα ο Δήμος Θέρμης για την υποδοχή του χιονιά

Σε πλήρη ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται οι Αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν από τη χιονόπτωση, που, ήδη, έχει ξεκινήσει σε αρκετές περιοχές του Δήμου. 

 

Από εχθές το βράδυ οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν αφήσει αλάτι σε κεντρικά σημεία και συγκεκριμένα στην Καρδία στο χώρο της ΔΕΥΑ, στον Τρίλοφο στο παλιό εργοτάξιο, επίσης στο εργοτάξιο Βασιλικών και στο εργοτάξιο Θέρμης.

Ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει προβλέψει δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τις επόμενες ώρες και κυρίως από σήμερα το απόγευμα έως και την Πέμπτη. Τα πρώτα χιόνια έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές Λιβάδι, Περιστερά, Άγιο Αντώνιο, Σχολάρι, Μονοπήγαδο, όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα 5 εκατοστά αλλά το οδικό δίκτυο μέχρι αυτή την ώρα παραμένει καθαρό.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου συνιστά στους οδηγούς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα συγκεκριμένα οδικά σημεία ή χιονολάστιχων.

 

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτούν και οι παγίδες πάγου που έχουν δημιουργηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου, εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που έχουν φτάσει έως και 7 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

 

Για τους λόγους αυτούς, προκειμένου οι υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκριθούν πλήρως στις αντιξοότητες που αναμένεται να δημιουργηθούν τις επόμενες ώρες, ζητά τη συνεργασία των πολιτών.

 

Συγκεκριμένα, προτείνει:

– τη μη άσκοπη κίνηση των οχημάτων, εκτός εάν παρίσταται ανάγκη. Είναι σημαντικό, τα μηχανήματα του Δήμου και τα οχήματα των υπηρεσιών, εάν χρειαστεί, να μπορούν να κινούνται χωρίς δυσκολία

 

– την επίδειξη προσοχής στα σημεία στα οποία σταθμεύουν, προκειμένου ομοίως να κινούνται με άνεση τα οχήματα πρώτης ανάγκης και αυτά των υπηρεσιών του Δήμου

 

– τη συνδρομή στα συνεργεία αποχιονισμού και τη συμβολή στην προσπάθεια διατήρησης καθαρών πεζοδρομίων. Ο Δήμος θα διατηρηθεί με ανοικτούς δρόμους, αν διαθέσει από την πρώτη στιγμή όλες του τις δυνάμεις για αυτόν τον σκοπό

 

– τη διατήρηση πνεύματος ηρεμίας και κατανόησης μιας κατάστασης που θα διαρκέσει λίγες ώρες, ακόμη κι αν αυτή τροποποιήσει κάπως τις καθημερινές μας συνήθειες.

Για τα επόμενα 24ωρα οι προβλέψεις του Έκτακτου Δελτίου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΜΕΘ, περιλαμβάνουν κατά βάση χιονόπτωση και εξαιρετικά χαμηλές (κάτω από το μηδέν) θερμοκρασίες, ακόμη και την ημέρα.

Ο Δήμος είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του χιονιά ενώ οι πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν καλούν στα τηλέφωνα 2310467110 και 2310478047.

Σημειώνεται ότι το ΚΑΠΗ Δήμου Θέρμης όλη μέρα σήμερα Τρίτη 30 και αύριο Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτό από τις 08.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ για όσους συμπολίτες μας αναζητούν ένα ζεστό χώρο φιλοξενίας ενώ το Κέντρο Υγείας Θέρμης θα φιλοξενεί όσους έχουν ανάγκη φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της νύχτας.