Σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Π. Πολάκη στη Βουλή

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, η οποία και θα μπορούσε να εξελιχθεί στην πρώτη σκληρή κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαδικασία διεξάγεται στη βάση δύο δικογραφιών, εκείνης για την ηχογράφηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκείνης για συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι δικογραφίες εστάλησαν στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία ενέκρινε και τη σχετική προώθησή τους.

To λόγο έλαβε πριν από λίγο ο κ. Πολάκης, ο οποίος και υπογράμμισε ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. «Δεν υπάρχει ούτε μωρό στη χώρα να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι η σημερινή συζήτηση συνιστά μια ξεκάθαρη πολιτική δίωξη σε βάρος μου» είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε δε ότι επειδή είναι πολιτικό πρόσωπο θα έπρεπε το αίτημα για άρση ασυλίας να στηρίζεται στο άρθρο 86 και όχι στο άρθρο 62. 

Όσον αφορά στην κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης τόνισε πως ο άνθρωπος που τον μήνυσε «έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη για πολλές υποθέσεις, όπως για παράνομους διορισμούς του κ. Γεωργιάδη». 

Πηγή:
https://www.naftemporiki.gr/story/1502602/se-ekseliksi-i-suzitisi-gia-tin-arsi-tis-asulias-tou-p-polaki-sti-bouli