Σε Ολλανδούς ερευνητές τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης

Τα μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που συνετρίβη την περασμένη Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία απεστάλησαν σε ολλανδούς ερευνητές, ο οποίοι και θα εποπτεύσουν τη διεθνή έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας.

 

«Τα μαύρα κουτιά της πτήσης MH17 παραδόθηκαν από τους εμπειρογνώμονες της Μαλαισίας σε ολλανδούς ερευνητές της Υπηρεσίας Ασφαλείας (OVV)», ανέφερε η ανακοίνωση του ολλανδικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης προς την Τετάρτη. «Οι εκπρόσωποι της Μαλαισίας και τα στελέχη του OVV υπέγραψαν συμφωνία μεταβίβασης στο αεροδρόμιο του Κιέβου», αναφέρει επίσης το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

«Ειδικοί από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων και μελών του ταξιδεύουν προς το Φάρνμπορο της Βρετανίας με τα μαύρα κουτιά για να βοηθήσουν στην έρευνα», αναφέρει επίσης ότι το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (AAIB) που εδρεύει στο Φάρνμπορο, της νότιας Αγγλίας είναι αρμόδια για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας, όπως και σοβαρών αεροπορικών περιστατικών.

 

Τα μαύρα κουτιά καταγράφουν τις συνομιλίες του πληρώματος και τα στοιχεία της πτήσης του αεροσκάφους. Είναι απίθανο, ωστόσο να μπορέσουν να παράσχουν πληροφορίες για την προέλευση του αντικειμένου που έπληξε το αεροπλάνο. Τα μαύρα κουτιά παραδόθηκαν πριν από 24 ώρες σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες της Μαλαισίας από τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντόνετσκ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ