Σε «πάρκο Νικηφόρου Τσαρπανά» μετονομάζεται ο πεζόδρομος έξω από το γήπεδο της Τούμπας

Την ονομασία του πεζόδρομου – χώρου πρασίνου που βρίσκεται μεταξύ του δημοτικού κολυμβητηρίου και του γηπέδου του ΠΑΟΚ (μπροστά από τη Θύρα 4) στην Άνω Τούμπα,  σε  «Πάρκο Νικηφόρου Τσαρπανά» ενέκρινε χθες, Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, μετά από πρόταση της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της 11ης  τακτικής συνεδρίασης.

 

Στη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας αναφέρεται ότι σκοπός της πρότασης είναι να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή προς όλους τους αφανείς ήρωες του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης και να διατηρηθεί στη συλλογική μνήμη όλων η ανεκτίμητη προσφορά αυτών των «άσημων», η οποία δεν υπολείπεται καθόλου από την προσφορά «διάσημων» συμπολιτών μας. Ένας τέτοιος αφανής ήρωας για την περιοχή της 4ης Κοινότητας ήταν και ο Νικηφόρος Τσαρπανάς, ο πρώτος φροντιστής της ομάδας του ΠΑΟΚ.

 

Η συγκεκριμένη πρόταση ονοματοθεσίας έρχεται σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στην τιμητική διάκριση στελεχών των τριών αθλητικών ομάδων της πόλης, Νικηφόρου Τσαρπανά, Διονύση Καλτέκη και Ελισσαίου Τσιτάνα (Οδυσσέα), φροντιστών των ομάδων του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ και του ΗΡΑΚΛΗ αντίστοιχα, οι οποίοι ταύτισαν τη ζωή τους με την ιστορική διαδρομή των ομάδων τους.

 

Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο των Διοικητικών Συμβουλίων των Βετεράνων Ποδοσφαιριστών και συγκεκριμένα του Προέδρου Βετεράνων ΗΡΑΚΛΗ, Κώστα Αϊδινίου, του Προέδρου Βετεράνων ΑΡΗ, Γιάννη Βένου και του Προέδρου Βετεράνων Θεσσαλονίκης, Κώστα Ορφανού, προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο.

 

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr