Σε θεραπεία για αυτοκτονικές τάσεις είχε υποβληθεί ο Λούμπιτς

Σε θεραπεία για να αντιμετωπιστούν οι αυτοκτονικές του τάσεις είχε υποβληθεί στο παρελθόν ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας Germanwings, ο οποίος πιστεύεται ότι έριξε το αεροπλάνο στις Άλπεις στη νοτιοανατολική Γαλλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική δικαιοσύνη.

 

«Αρκετά χρόνια πριν λάβει την άδεια πιλότου, ο συγκυβερνήτης υποβλήθηκε για μια μεγάλη περίοδο σε ψυχοθεραπευτική αγωγή για αυτοκτονικές τάσεις», ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα του Ντίσελντορφ, όπου ζούσε ο Αντρέας Λούπιτς και όπου κατευθυνόταν η πτήση από τη Βαρκελώνη.

 

Το γραφείο του εισαγγελέα, το οποίο επικαλέστηκε «σχετικά ιατρικά έγγραφα», πρόσθεσε ότι έκτοτε ο Λούμπιτς δεν έδειξε ενδείξεις αυτοκτονικής συμπεριφοράς ή επιθετικών τάσεων κατά τις επισκέψεις του στους γιατρούς.

 

Το Airbus συνετρίβη την προηγούμενη Τρίτη σε μια απομονωμένη περιοχή των γαλλικών Άλπεων με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 150 επιβαίνοντες. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο 27χρονος Λούμπιτς έκλεισε τον κυβερνήτη έξω από το πιλοτήριο και έριξε σκοπίμως το αεροπλάνο στο βουνό.

 

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν βρήκαν καμία ένδειξη ότι ο συγκυβερνήτης του Airbus είχε σχεδιάσει να ρίξει το αεροπλάνο, ούτε τα κίνητρα της πράξης του.

 

«Δεν έχουν εντοπιστεί ειδικές περιστάσεις, είτε στην προσωπική του ζωή είτε στην εργασία του, που να ρίχνουν φως στο πιθανό του κίνητρο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας.

 

Μια εκπρόσωπος της Lufthansa, μητρικής της Germanwings, δήλωσε ότι καθώς ισχύει το ιατρικό απόρρητο η εταιρεία δεν γνώριζε κάτι σχετικά με τη θεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί ο Λούμπιτς.

 

Βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, οι εργοδότες δεν έχουν πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό των εργαζόμενων, ενώ στις αναρρωτικές άδειες δεν δίνονται πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας τους.