Σε χαρτογράφηση της κατάστασης των ρεμάτων της περιοχής και καθαρισμό τους προχωρά ο Δήμος Ωραιοκάστρου

Σε λανθασμένες πληροφορίες που έδωσε ο άτυχος 48χρονος άνδρας που έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από χείμαρρο, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης, στην αγροτική περιοχή της Λητής αποδίδει την τραγική κατάληξη της προσπάθειας διάσωσης ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.

 

 

 

Σύμφωνα με το δήμο Ωραιοκάστρου ο ίδιος ο 48χρονος είχε ήλθε σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, ωστόσο, έδωσε λανθασμένο στίγμα της θέσης του με αποτέλεσμα να γίνει εφικτή η προσέγγισή του όταν ήταν ήδη πολύ αργά.
 
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τον άδικο χαμό του συνανθρώπου μας και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του. 
 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, οι υπηρεσίες του δήμου παραμένουν σε ετοιμότητα και έχει επιστρατευτεί όλος ο μηχανισμός για την άμεση εξομάλυνση της κατάστασης στον πρώην δήμο Μυγδονίας, αλλά και στον πρώην δήμο Καλλιθέας. Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα ζήτησε και τη συνδρομή της περιφέρειας. Ο κ. Γαβότσης δεσμεύτηκε ώστε τις επόμενες ημέρες να γίνει «χαρτογράφηση» της κατάστασης των ρεμάτων και οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στον καθαρισμό τους. 
 

Επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση ο μηχανισμός του δήμου Ωραιοκάστρου κινήθηκε άμεσα κατά την διάρκεια της χθεσινής θεομηνίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του δήμου και κυρίως τις περιοχές της Λητής, του Μελισσοχωρίου και του Δρυμού. Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην περιοχή του πρώην δήμου Καλλιθέας. 
 
Για την εξομάλυνση της κατάστασης στον πρώην δήμο Μυγδονίας υπήρξε παρέμβαση της δημοτικής αρχής, καθώς εκεί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας και Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Αστέριος Καραστερίου, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, Κυριάκος Ιωσηφίδης, ο αντιδήμαρχος Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Καλλιθέας, Θωμάς Δίγκαλης, αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, ο οποίος και συντόνιζε τις προσπάθειες των υπηρεσιών του δήμου.