Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η στάθμη του νερού της Κερκίνης

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, καθώς παραμένει σε υψηλά επίπεδα η στάθμη του νερού της λίμνης Κερκίνης.

 

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Γιώργο Παπαδόπουλο «οι τελευταίες σημερινές μετρήσεις έδειξαν αύξηση της στάθμης του νερού, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί αναγκαίο να ανοίξουν σταδιακά επιπλέον θυροφράγματα της λίμνης», ενώ όπως επισημαίνει παραμένει ο κίνδυνος της κατάκλισης καλλιεργήσιμων εκτάσεων της τέως λίμνης Αχινού στον δήμο Βισαλτίας.    Στρατός της 10ης Ταξιαρχίας, προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, υπάλληλοι του δήμου, αγρότες και κάτοικοι της περιοχής, ξεκίνησαν στις 11.00 το πρωί να γεμίζουν τσουβάλια με άμμο και να τα τοποθετούν στις εκτεθειμένες, ευαίσθητες περιοχές, παραπλεύρως του ποταμού Στρυμόνα, στο δημοτικό διαμέρισμα Αχινού..

 

«Η επικινδυνότητα πλημμύρας της περιοχής θα είναι εντονότερη μετά τις μεσημβρινές και τις βραδινές ώρες, καθώς τότε θα φτάσουν τα νερά της λίμνης στην περιοχή» επεσημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος και προσθέτει ότι «θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες ώστε να αποφευχθούν τα δεινά που έπονται μίας πλημμύρας» .