Σέρφερ του διαδικτύου αποζημιώνουν ιδιοκτήτη ΙΧ που καταστράφηκε στα επεισόδια των Βρυξελλών

Η φωτογραφία ενός μικρού, πορτοκαλί Peugeot 106, το οποίο καταστράφηκε και πυρπολήθηκε από μια ομάδα “ταραξιών” κατά τη μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας στις Βρυξέλλες, έκανε την Πέμπτη τον γύρο των βελγικών και των διεθνών μέσων ενημέρωσης. Σήμερα ο ιδιοκτήτης του, ένας ηλεκτρολόγος, πληροφορήθηκε κατάπληκτος ότι θα “αποζημιωθεί” για τη ζημιά που υπέστη χάρη στην αλληλεγγύη των χρηστών του διαδικτύου.

 

 

Συγκινημένος από τη “συμφορά” του Αμπντεσλάμ Γκαραφί ο Μπρούνο Ντιλέν, ένας νεαρός από την Αμβέρσα που ειδικεύεται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, έκανε έκκληση σήμερα το πρωί μέσω ενός ιστοτόπου συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) να συγκεντρωθούν χρήματα για τον άτυχο ηλεκτρολόγο.

 

“Ο Γκαραφί είναι ηλεκτρολόγος και χρειάζεται το αυτοκίνητό του για να δουλέψει. Ας φροντίσουμε να συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα ώστε ο Αμπντεσλάμ και η οικογένειά του να συνεχίσουν να συμβάλουν στην κοινωνία. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μια μειονότητα θα καταστρέφει ζωές και θα ωθεί την πόλωση στα άκρα”, εξήγησε ο Ντιλέν, ζητώντας από τους χρήστες να κάνουν δωρεές για να συγκεντρωθεί το ποσό των 2.000 ευρώ.

 

Μέσα σε επτά ώρες ανταποκρίθηκαν στην έκκλησή του περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι που μάζεψαν πάνω από 14.500 ευρώ, μέσω του ιστοτόπου gofundme.com.

 

“Σας ευχαριστώ όλους για τις δωρεές σας. Ξεπεράσαμε τον αρχικό στόχο και θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε κι άλλους ανθρώπους”, σχολίασε ο Ντιλέν.

 

Ο ίδιος ο Γκαραφί αιφνιδιάστηκε ευχάριστα με την είδηση αυτή. “Δεν ήξερα απολύτως τίποτα. Άλλωστε, ειλικρινά, ακόμη δεν το πιστεύω”, είπε στην εφημερίδα La Derniere Heure.

 

Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, μερικές εκατοντάδες ταραχοποιοί πυρπόλησαν 11 οχήματα και προκάλεσαν ζημιές σε άλλα 60 στο περιθώριο της διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι. Τα επεισόδια καταδικάστηκαν από τα συνδικάτα που είχαν οργανώσει την κινητοποίηση ενώ ο δήμαρχος των Βρυξελλών τα απέδωσε σε “χούλιγκαν” και σε “ακροδεξιούς” που ήθελαν “να καταστρέψουν την πόλη”.