Σέρρες: Άμεσα οι αποζημιώσεις των αγροτών διαβεβαιώνει ο Π. Κουκουλόπουλος

«Πρέπει να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν όσο πιο γρήγορα οι αγρότες» δήλωσε αργά το απόγευμα από τις Σέρρες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος. Ο κ. Κουκουλόπουλος συμμετείχε  σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, με θέμα τις καταστροφές που υπέστη ο νομός από την τελευταία θεομηνία που προκάλεσε πλημμύρες σε περισσότερα από 120.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Κουκουλόπουλος, ο οποίος ήταν πλήρως ενημερωμένος για την καταστροφή που υπέστη ο νομός, επισήμανε ότι «πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση» ενώ δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, σε νέες προτάσεις που θα συζητηθούν εντός 20ημέρου, θα γίνει και ο απολογισμός έπειτα από την καταγραφή των ζημιών από τη θεομηνία που υπέστη ο νομός Σερρών.

 

Οι αγρότες ζητούν να αποζημιωθούν άμεσα από τις πληγές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους, λαμβάνοντας τις επόμενες μέρες μία προκαταβολή της αποζημίωσής τους από τον ΕΛΓΑ.

 

Ο κ. Κουκουλόπουλος μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης, στην ΠΕ Σερρών, περιόδευσε σε περιοχές που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας, αναμένεται κλιμάκιο του ΕΛΓΑ να βρίσκεται στις Σέρρες.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόφιλος Λεονταρίδης, βουλευτές του νομού, δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ