Σερβία: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα 46.000 νοικοκυριά λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία, με χιονοπτώσεις και ισχυρές ριπές ανέμου, που πλήττει από χθες το βράδυ περιοχές της Σερβίας, προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο σύστημα ηλεκτροδότησης, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

 

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν από χθες το βράδυ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, περίπου 46.000 νοικοκυριά στους δήμους Πριέπολι, Ράσκα, Νόβα Βάρος, Τσάτσακ, Γκούτσα, Σιένιτσα και Ιβάνιτσα, ανακοινώθηκε από τη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Σερβίας.

 

Στα σημεία που έχουν προκληθεί ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης έχουν αποσταλεί συνεργεία της επιχείρησης και μέρος των βλαβών αναμένεται να αποκατασταθεί έως το βράδυ.

 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διακοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας οφείλεται στο γεγονός ότι δένδρα καλύφθηκαν από χιόνι, κατέρρευσαν από το βάρος και έπεσαν σε γραμμές τροφοδοσίας.

 

Χιόνια, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο τμήμα της Σερβίας. Σε ορεινές περιοχές, όπως η Σιένιτσα, το Ζλάτιμπορ και το Κοπαόνικ, το ύψος του χιονιού φθάνει τα 20 – 30 εκατοστά.