Σύλληψη 16 ατόμων για παραβάσεις του ποινικού κώδικα

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: INTIME NEWS/ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη σύλληψη δεκαέξι ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν:

Τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, δύο Ελλήνων ηλικίας 28 και 31 ετών (γυναίκα – άντρας αντίστοιχα) στην περιοχή της Μενεμένης.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (10/03), εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν κατασχέθηκαν, στην κατοχή της 28χρονης δύο μικροδέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 9,3 γραμμαρίων, τα οποία προορίζονταν προς πώληση και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα σε οικία, που χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, κατά την οποία βρέθηκαν επιπλέον, πέντε δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 80,9 γραμμαρίων, τα οποία προόριζαν για εμπορία και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

  • 5 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.
  • 2 άτομα για παράβαση του Νόμου περί παιγνίων.
  • 5 άτομα διότι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα, που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.
  • 2 άτομα για άσκηση υπαίθριου εμπορίου άνευ αδείας.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα