Σύλληψη τριών ατόμων για παράνομη κατοχή κινητήρων από λέμβους

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατηγορούνται τρία άτομα ηλικίας 30, 32 και 53 ετών που συνελήφθησαν πρόσφατα από στελέχη της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν 26 εξωλέμβιοι κινητήρες θαλάσσης που δεν είχαν τα απαραίτητα παραστατικά.

Ο 32χρονος και ο 53χρονος συνελήφθησαν σε αποθήκη στο λιμάνι του Μαρμαρά Χαλκιδικής, όπου φυλάσσονταν 15 κινητήρες, ενώ ο 30χρονος στην πόλη των Σερρών. Ο ένας από τους συλληφθέντες, υπέδειξε ως προμηθευτή των κινητήρων τον 30χρονο, στο σπίτι του οποίου στη Μυτιλήνη, διενεργήθηκε έλεγχος όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κάλυκες διαμετρήματος των 9 mm και μια σφαίρα διαμετρήματος των 9 mm κατά παράβαση του Ν. 2168/93 “Περί όπλων”.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης πραγματοποιήθηκε χθες και έλεγχος από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στην έδρα μεταφορικής εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη έντεκα εξωλέμβιοι κινητήρες θαλάσσης, άνευ συνοδευτικών νομιμοποιητικών εγγράφων.

Σημειώνεται ότι, οι αρχές Ασφάλειας του Λιμενικού έχουν εντείνει τον τελευταίο καιρό τους ελέγχους σε νησιά όπου επιβιβάζονται με σκάφη παράτυποι μετανάστες, καθώς επιτήδειοι αφαιρούν τις μηχανές από λέμβους μεταναστών προκειμένου να τις πουλήσουν.