Σημαντική πρόοδο στην αξιολόγηση των προαπαιτουμένων «βλέπει» η Κομισιόν

europaiki-epitropi-komision-ktirio

Σημαντική πρόοδο στην αξιολόγηση των προαπαιτούμενων του πρώτου πακέτου καταγράφει η Κομισιόν, η οποία ελπίζει ότι σύντομα οι τεχνικές ομάδες θα καταλήξουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση, που θα επιτρέψει την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τη σημερινή τοποθέτηση της εκπροσώπου της Κομισιόν σε ερώτηση με αφορμή την επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, στην Αθήνα, για το πού βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης και για τις πιθανότητες λήψης απόφασης στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup για την εκταμίευση της υποδόσης την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πιερ Μοσκοβισί, Αμίκα Μπράϊντχαρντ, στην Αθήνα έχει επιτευχθεί «σημαντική πρόοδος» και οι τεχνικές ομάδες (εκπρόσωποι των θεσμών) ελπίζουν στην ολοκλήρωση των διαπραγμάτεύσεων σύντομα, ενώ παρέπεμψε για την εκταμίευση της υποδόσης στα κράτη – μέλη, που είναι και αρμόδια να αποφασίσουν.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι έχουν ήδη εγκριθεί στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος 23 δισ. ευρώ (τα 10 δισ. αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών), ενώ η εκκρεμεί η εκταμίευση σε δύο υποδόσεις (2 και 1 δισ. ευρώ αντίστοιχα) 3 δισ. ευρώ που έχουν συνδεθεί με την ικανοποίηση των προαπαιτούμενων των δύο πακέτων.

Πηγή: Ναυτεμπορική