Σήμερα η απολογία των συνεργών του Ξηρού

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή θα βρεθούν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.

Πρόκειται για τον 54χρονο απότακτο αστυνομικό και τον 37χρονο λεγόμενο Θεοχάρη που είχαν συλληφθεί στην Καλαμάτα.

 

Συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα του ανακριτή για σωρεία κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων. Βαρύνονται επίσης με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ενώ οι ίδιοι αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

 

Ειδικότερα, ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι το όνομά του ενεπλάκει λόγω του άλλου συλληφθέντα κατηγορούμενου, τον οποίο απασχολούσε στις ελιές του και στα ζώα του. Όπως είπε δεν γνώριζε ότι ο συγκεκριμένος άντρας είχε νοικιάσει το σπίτι στην Ανάβυσσο και υπογράμμιζε ότι ανέβαινε ο επονομαζόμενος Χάρι στην Αθήνα κάθε 1η έως 5η του μηνός προκειμένου να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και τότε πλήρωνε και το ενοίκιο για το σπίτι της Αναβύσσου.

 

Το ίδιο αναμένεται να υποστηρίξει και ο επονομαζόμενος Θεοχάρης που υποτίθεται ότι ήταν μαζί με τον Χρ. Ξηρό στις φυλακές ενώ ο 37χρονος υποστηρίζει ότι έκανε χάρη στον Χρ. Ξηρό γιατί παλιότερα τον είχε βοηθήσει στις φυλακές να συμπληρώνει αιτήσεις για την ένταξή του στο ΚΕΘΕΑ αλλά και ότι δεν έχει καμία σχέση με επικείμενο χτύπημα.