Συμμετοχή ΔΟΕ – ΟΛΜΕ στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια της ΑΔΕΔΥ, το Σάββατο 16/1, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), σε κοινή σύσκεψή τους που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

Στόχος, ο συντονισμός της δράσης τους “απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος” και η κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κλάδου και της κοινωνίας “για να μην περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε κοινή τους ανακοίνωση.

Παράλληλα, εξήγγειλαν κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη, 21/1, έξω από το υπουργείο Υγείας στις 13:00, κηρύσσοντας δίωρη στάση εργασίας 12:00-14:00 (14:00-16:00 για την απογευματινή βάρδια) και καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία σε όλη την χώρα να οργανώσουν ανάλογες κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα στις περιοχές τους.

Ακόμη, ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) την ερχόμενη Τετάρτη, 20/1, στα γραφεία της ΔΟΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ