Σίμος Δανηιλίδης: «Μετρό, Απόλυτη προτεραιότητα η εξυπηρέτηση και του λαού της δυτικής Θεσσαλονίκης…»

Την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την ανησυχία του, εκφράζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή τις αποθαρρυντικές δηλώσεις του προέδρου της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ» κ. Νίκου Ταχιάου αναφορικά με την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών έχει ως εξής:

«Με έκπληξη ακούσαμε χθες τον πρόεδρο της ‘‘ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ’’ κ. Νίκο Ταχιάο σε δηλώσεις του να αναφέρει πως δεν είναι ορατή η επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, ανέφερε πως είναι πιθανό η επέκταση στα δυτικά να σχεδιαστεί συνδυαστικά με την επέκταση του δικτύου μετρό προς Τούμπα και Χαριλάου.

»Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε στον κ. Ταχιάο πως οι δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνουν τις Συκιές, τη Νεάπολη, τους Αμπελόκηπους, τη Μενεμένη, το Ν.Κορδελιό, τον Εύοσμο, τη Σταυρούπολη την Πολίχνη και τη Ν.Ευκαρπία, αφενός είναι εκείνες που συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος, αφετέρου αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός ολοκληρωμένου και βιώσιμου σχεδιασμού των μετακινήσεων στην πόλη.

»Εκτός του γεγονότος ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, που είναι κυρίως εργάτες χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και φοιτητές, και επομένως έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη μέσων μαζικής μεταφοράς, η συγκεκριμένη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος φιλοξενεί και τα τρία μεγαλύτερα νοσοκομεία της πόλης, στα οποία προσέρχονται χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά από όλη τη Μακεδονία.

»Είναι ανησυχητικό το ότι ο κ. Ταχιάος βάζει στην ίδια μοίρα την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη με την επέκταση προς τις προαναφερθείσες ανατολικές περιοχές του δήμου Θεσσαλονίκης, από τη στιγμή που υπάρχει ήδη προσωρινός ανάδοχος για τις πρόδρομες εργασίες που απαιτούνται για την επέκταση του μετρό προς τα δυτικά.

»Είναι αδιανόητο, λοιπόν, να μην αποτελεί, από σήμερα ακόμα, την απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου και της κυβέρνησης η ωρίμανση όλων των απαραίτητων διαδικασιών προς αυτή την κατεύθυνση για την κατασκευή της γραμμής που θα εξυπηρετεί το λαό της δυτικής Θεσσαλονίκης».