Συνάντηση του Γιάννη Μπουτάρη με τον Αναπληρωτή Συνήγορο του Πολίτη

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Με τον Αναπληρωτή Συνήγορο του Πολίτη, Βασίλη Καρύδη, συναντήθηκε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα η ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου, στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο την ενημέρωση πολιτών και στελεχών δημοσίων υπηρεσιών.

Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε προβλήματα νομικής φύσης με τα οποία οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση, τα οποία οφείλονται σε επαχθείς για τους πολίτες ερμηνείες του νόμου από την κεντρική διοίκηση στο πλαίσιο της ανάγκης συλλογής εσόδων (όπως οι παλαιές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ). Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε τη στενότερη συνεργασία του Συνηγόρου του Πολίτη με το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ένα θεσμό που λειτουργεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης, από το Μάρτιο του 2015. Πρότεινε, επίσης, τη φιλοξενία μικρού κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη σε δημοτικό χώρο, προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην ανεξάρτητη αρχή μέσα από έναν πάγιο μηχανισμό συλλογής παραπόνων τους εγκατεστημένο τοπικά.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καρύδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση που έλαβε από το Δήμαρχο και σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο φορέων είναι θεμιτή και εφικτή και μπορεί να επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αγγελόπουλος.