Συνελήφθη 28χρονη για κλοπές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 28χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία αφαιρούσε συστηματικά πορτοφόλια και τσάντες από ανυποψίαστους πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα, η 28χρονη, μαζί με δύο (2) ομοεθνείς συνεργούς της, προσέγγισαν πεζή γυναίκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν το πορτοφόλι από την τσάντα της, αλλά έγιναν αντιληπτές και η 28χρονη ακινητοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, η 28χρονη συλληφθείσα, από κοινού με τουλάχιστον άλλες δύο (2) γυναίκες συνεργούς της, ηλικίας 29 και 36 ετών, από το Μάιο του 2015 ενώθηκαν σε ομάδα και αλλάζοντας σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν κλοπές από ανυποψίαστους πολίτες στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, οι παραπάνω γυναίκες εκμεταλλευόμενες τις συνθήκες συνωστισμού που επικρατούν σε καταστήματα και διαβάσεις σε ώρες αιχμής, προσέγγιζαν πεζούς, γυναίκες και άνδρες και αφαιρούσαν πορτοφόλια και τσάντες με χρηματικά ποσά, πιστωτικές κάρτες, προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα. Σε μερικές περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν τις πιστωτικές κάρτες για την ανάληψη χρηματικών ποσών από υποκαταστήματα τραπεζών. Μέχρι στιγμή, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν διαπράξει πέντε (5) κλοπές από πεζούς πολίτες.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.